Om oss

Foto: Felicia Andréasson

SE* Tordis är ett katteri som föder upp raserna Ragdoll och Maine Coon i hemmet tillsammans med barn. Vi finns söder om Stockholm. Katterna lever som en del av familjen – som består av tre barn, mamma, pappa och häst.

Katter, hundar och hästar har funnits i vårt liv från start. Vi är nya som uppfödare i kattbranschen, men har fött upp hundrasen Rhodesian Ridgeback under prefixet Hamnuddens sedan 2003. Det känns tryggt när man tar steget till att föda upp katt. Vi vet hur man väljer avelsdjur med tanke på både hälsa och mentalitet, vilket alltid ligger högst på min prioriteringslista. Självklart är det ett extra plus om de är fina att se på, vilket vi lyckats med på hundsidan, det finns fina meriter från utställningsringen. Vi har ännu inte tagit steget att ställa ut våra katter – men det kommer.

Jag arbetar som marknadsansvarig och min man är lärare. Fritiden spenderas med familjen, i stallet och med alla djuren. Jag tävlar också distansritt på internationell nivå. Hemma tar vinylsamlingen stor plats.

Stamnamnet SE*Tordis registrerades 2018 i FIFé/SVERAK. Jag är medlem i Stockholms Kattklubb och Ragdollklubben. Hör gärna av dig om du vill veta mer!